Vardagskängor

Här hittar du kängor som passar till vardagsbehov. Många av dem har isolering och är därför lämpligast till vintertid, andra modeller fungerar också till lätt vandring. Vi har märken som t.ex. Keen, Merrell, Haglöfs, Hanwag, Wolverine m.fl.

  per sida
  Stigande ordning

  Vardagskängor

  Hos Eventyrsport hittar du ett stort urval av kängor som är lämpliga till vardagsbehov. Vi har snygga och bekväma damkängor med varmt foder till vintertid, men också modeller som nästan är ofodrade. Några av kängorna passar desutom till lättare vandringar, och är därför ypperliga till långa promenader med hunden och/eller familjen.

  Om du föredrar långa, eleganta stövlar, låga och sportigare modeller eller endast är ute efter funktionalitet, så vill du kunna hitta något passande från antingen Keen, Merrell, Haglöfs, Hanwag, ECCO eller Salomon.

   

  Membran

  Väldigt många av kängorna har ett vattentätt och andningsbart membran i form af t.ex. Gore-Tex® eller KEEN.DRY. Den ser till att du förblir torr om fötterna i vinterslasket och att fötterna inte blir plaskvåta av svett. Om andningsförmågan ska fungera ordentligt är det viktigt att komma ihåg att impregnera skorna med jämna mellanrum, så att regn och smuts avstöts. 

   

  Se också:

  Vinterkängor

  Sockor

  Impregnering