Kajaker och utrustning

Här hittar du alla våra kajaker från märken som Point65, Northshore och Rainbow. Och all vår kajakutrustning från NRS, PeakUK, Eckla, Cannon m.m. Både våtdräkter, kajakskor, simvästar och vattentäta behållare - Välkommen!

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
  Laddar...

  per sida
  Stigande ordning

  1. Märke
   Namn
   Product price
  2. Märke
   Namn
   Product price
  3. Märke
   Namn
   Product price
  4. Märke
   Namn
   Product price
  5. Märke
   Namn
   Product price
  6. Märke
   Namn
   Product price

  Havskajaker

  Vårt sortiment innehåller endast havskajaker. Dessa har vi däremot i många typer, från robusta och enkla nybörjarbåtar till mycket avancerade ekspeditionskajaker. Det handlar om olika materialer med olika egenskaper; polyethylen, Prilite och glasfiber. PE-båtarna är extremt robusta och kan tåla riktigt mycket stryk, detta gör dem ytterst användbara till långa turer, där man måste gå i land på olika platser där det också råder olika förhållanden. En gömd sten precis under havsytan är inte heller någon katastrof - det klarar båten bra. Glasfiber är flott, starkt och lätt, en glasfiberbåt glider utroligt bra genom vattnet, men om det går hål på det allra ydersta lagret måste man ta det lite lugnare. Prilite är lite mitt i mellan de två andra, här kombineras glasfiberns glatthet och utseende med Polyethylens styrka.

  Havskajaker är i regel utrustade med minst en packlucka, men det kan absolut finnas fler fördelade över hela båten. En dagslucka tätt på cockpit är smart till bevaring av solglasögon, kamera och andra saker som man vill ha nära till hands under färden. Nät till däcket och snören fungerar både som hjälp till packning men även som säkerhetsutrustning. En fullt lastad havskajak kan vara en rätt tung sak och då är ett bärhandtag oerhört behagligt. Skrovets form definerar i hög grad kajakens manövringsegenskaper, medan fenor ger stabilitet och ett roder gör det lättare att vända.

  Paddlar

  Paddlar är en rätt personlig sak. De ska passa i längden till både din kroppsstorlek, styrka och rostil, og materialen kan med fördel tillpassas brukaren – se avsnittet om kajaker. Om den skal vare delbar eller ej,  höger- eller vänsterskivad är en personlig sak.

  Kläder

  Kläderna på roturen förtjänar omtanke. Tänk på att vädret både kan vara bekvämt och skiftande, och blir du genomkall så är det svårt att få tillbaka värmen igen. Undgå därför bomull innerst mot huden, det blir iskallt när det blir vått och det tar lång tid tills det torkar, jämfört med kläder gjorda av syntetiskt material. Fastän luften är varm så kan vattnet fortfarande vara kallt och du undgår aldrig sprutande vatten. Kom ihåg huvudbonad och solglasögon då du är fullständigt utsatt för solen uppifrån men även alla reflektioner från vattnet.

  Sprayskirts/överdrag

  Sprayskirts – også kaldet kajaköverdrag – förhindrer att vattnet løber in i cockpit. I stilla väder är det kanske inte nödvändigt, men ha det alltid med. Det ska inte så mycket till före det är vatten i båten.

  Tillbehör

  Under ”tillbehör” finner du alla prylar och duttar, som gör förhållandena som kajakroare säkrare, lättare och roligare – flytare till paddeln, säkerhetslinor, galgar till bilen, packremmar osv. Vattentäta säckar är också ett passande tillbehör och finns i ett flertal färger och storlekar, också specialvarianter till telefoner, kamera m.m