7 förslag på din nästa daypack: ryggsäckar för dagsturer

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
7 förslag på din nästa daypack: ryggsäckar för dagsturer
Råd och vägledning
06 April 2022

7 förslag på din nästa daypack: ryggsäckar för dagsturer

Trine Birch Okkels -Eventyrsport Skribent


Skrivet av Trine Birch Okkels

-Tidigare elitlöpare och dansk rekordinnehavare


Daypack – eller på ren svenska, dagsryggsäck. Har du också upplevt att det finns fler än bara ett par enstaka att välja mellan? Är du därför osäker på vilken som är den rätta för dig? Oavsett om du ska använda ryggsäcken för vandring, cykling, multisport, skola eller bara allmänt för vardagsbruk, så har vi ryggsäcken som passar dig. 

Läs mer nedanför, där vi ger dig 7 förslag på ryggsäckar för dagsturer som är ideala för olika ändamål. Och vill du se hela det stora utbudet, ta då och kolla här. 

När vi kallar den lilla ryggsäcken för ”daypack” är det inte så konstigt, för det är väskan som är precis stor nog för att uppfylla ditt förvaringsbehov på en dagstur av det ena eller andra slaget – det vill säga en volym på cirka 6 till 45 liter.

Du kan med fördel överväga vad som är viktigt för dig att väskan ska kunna så du är säker på att välja den rätta.

Vad ska du använda den till?

Välj din ryggsäck med utgångspunkt i vad du ska använda den till. Fundera på om du helst vill ha en ryggsäck som du kan använda till flera olika saker eller om den ska vara en vardagsryggsäck, till cykling eller vandring.  Ska den sitta extra bra på t.ex. löprundan? Är det viktigt att den är lätt? Behöver du extra ventilation för ryggen?

Vad ska du ha med? 

Sedan kan du fundera över vad du gärna vill ha plats för i ryggsäcken. Det ger dig både en ledtråd om hur stor din ryggsäck ska vara, men det ger dig också en bild av om det är några särskilda detaljer du behöver. Ska det finnas plats för vätskeblåsa? Hur många fickor ska det vara och var ska de sitta? Ska väskan ha en speciell form för speciellt innehåll?

Vet du exempelvis att du vill ha plats för din laptop kan det vara en fördel att välja en ryggsäck som har ett skyddsfack till den. Ska du använda ryggsäcken för korta vandringar och små utflykter kan det istället vara skönt med en sidficka speciellt för en vattenflaska

Den med detaljerna för vandring och multisport | Osprey Talon 22 & Tempest 20

Behöver du en väska som sitter bra när du är aktiv på vandringen, cykelturen eller kanske till sport, är herryggsäcken Talon 22 och damryggsäcken Tempest 20 från Osprey några riktigt bra förslag. Föredrar du den sportiga looken blir du heller inte besviken. Alla detaljer är genomtänkta och passformen och komforten är på topp. Du har förvaring för vandringsstavar, isyxhållare, cykellysen, vätskesystem och på det hela taget fickor för allt. Finns i flera storlekar. 

Den stilrena för vardag och dagstur | Arc’teryx Mantis 26

Föredrar du den stilrena looken ska du kanske kasta ett öga på Mantis 26 från Arc’teryx. Här får du en väska du både kan använda för vardag, arbete och dagsturer. Det riktigt bra är att du får både och – för samtidigt med den stilrena looken får du också en väska som är riktigt praktiskt inredd med fack och anordningar för lite av allt. Och så gör det ju heller inte något att du inte får mindre komfort med vaddering på rätt ställen. Laptop och vätskeblåsa har egna fickor. Det smarta är också att om du inte behöver höftbältet tar du enkelt av det.

Allroundaren för vandring och vardagsbruk | Haglöfs Tight Pro 

Om du inte redan känner till den, ta då en titt på Haglöfs Tight Pro – den är ett bra förslag på din kommande trofasta och slitstarka vän dag efter dag. Som namnet avslöjar sitter den tajt. Det finns fickor och organizersystem för lite av varje. Och får du lust att ta med din slitstarka vän på vandringen eller för sport kan du lita på den fullt – den är utrustad med allt du behöver för det och sitter också bra när du är aktiv.

Haglöfs Tight Pro 

Den färggranna – klassikern som aldrig går ur modet | Fjällräven Kånken

Varför ändra på en succé? Föredrar du retrolooken och älskar en bra och superenkel klassiker? Då är Kånken från Fjällräven garanterat något för dig. Det är nog den mest kända mindre ryggsäcken genom tiderna. Den finns i en mängd snygga färger, så din största utmaning blir nog att välja vilken som är din favorit. Den är fyrkantig till formen och dragkedjan löper längs 3 sidor – det gör den superpraktisk för t.ex. skol-/studiebruk när du enkelt ska få tag i datorn och dina böcker. Ett uttagbart sittunderlag ger dig bra vaddering över ryggen. Tyget är otroligt slitstarkt och som en extra bonus är det också nästan vattentätt.

Den bra för cykelturen – när du får det varmt över ryggen | Deuter Race EXP Air

Blir du också ofta varm och svettig över ryggen när du cyklar med ryggsäcken på? Då bör du överväga Deuters Race EXP Air. I denna väska har det verkligen lagts vikt vid att du ska ha så mycket luft till ryggen och kroppen som överhuvudtaget möjligt, samtidigt som ryggsäcken ska sitta perfekt. Behöver du lite extra utrymme klarar väskan det med, volymen kan nämligen justeras. Du behöver inte heller vara rädd för en skur längs vägen då det ingår ett regnöverdrag. Du får bra fickor, hållare till cykelhjälmen och lyset och plats för verktyg.

Den med gott om plats för laptop och kunskap | Fjällräven Räven 28

Fjällrävens eleganta Räven 28 är perfekt som din nästa studie- eller arbetsryggsäck. Den skyddar din laptop i ett vadderat fack och har massor av plats för dina böcker. Och har du lagt i några av de tyngre slaget ska du inte oroa dig för dina axlar – det finns bra med vaddering på rygg och bärremmar. Mobilen eller solglasögonen är väl skyddade i den lilla fleecefodrade fickan. Kort och gott en slitstark klassiker, sydd i Fjällrävens supermaterial G1000®. Vi har tilldelat den vårt ”Careful Choice”-märke för de hållbara och miljövänliga materialen!

Hjälparen – när du ska ha ordning på vardagen | Osprey Transporter Large Zip Top Pack

Behöver du en stilren ryggsäck som samtidigt är vattentät och kan hålla ordning på dina småsaker, dokument och laptop i vardagen och kanske till arbete, är Ospreys Transporter Large Zip Top Pack ett idealiskt alternativ. Du får här en väska med bra organiseringsmöjligheter och en annorlunda och smart öppning som ger en bra överblick.

Den lätta och vikbara | Osprey Ultralight Stuff Pack

Denna superlätta och vikbara ryggsäck från Osprey är perfekt om du behöver ta med en mindre ryggsäck du kan packa i resväskan eller andra ställen. Som namnet säger väger den nästan ingenting – 90 gram – och tar inte upp mer plats än en knuten hand. Komforten är fin, och du får fickor både utvändigt och invändigt. Dessutom kan du packa den i sin egna inbyggda packpåse. 

Trevlig tur!

Råd och vägledning
Inlagd: April 06, 2022
Författare: Eventyrsport Blogger