Ryggsäck - 6 tips för justering

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Ryggsäck - 6 tips för justering
Råd och vägledning
03 Mars 2014

Ryggsäck - 6 tips för justering

Vi har samlat in en handfull goda råd om packning av ryggsäcken, så att den sitter så bekvämt som möjligt.

 

Ryggsäckens tyngdpunkt bör vara så nära kroppen som möjligt, helst i skulderhöjd, så ryggsäcken drar så lite bakåt som möjligt. Packa därför tunga saker, så som tält och mat, här. Sovsäck och andra lätta saker packas i botten, och resten läggs längst bort från kroppen. Småsaker som du enkelt vill komma åt läggs i locket och andra fickor. Kom ihåg att lägga samma vikt på varje sida. Vid svår terräng som alpina rutter och Via Ferrata kan du med fördel sänka tyngdpunkten. Begränsa antalet påspända saker utanpå ryggsäcken då dessa förskjuter balansen. 

  • Løsn stropper på rygsækken1. Din nya ryggsäck måste justeras, så börja med att lossa alla remmar och sätt sedan på dig ryggsäcken. Det är en stor fördel om det är bra med vikt i ryggsäcken för att göra det så realistiskt som möjligt.
  • hoftebælte2. Placera höftbältet centralt runt dina höftben, varken över eller under. Dra åt tills det sitter behagligt men fast.
  • stram skulderremme3. Dra åt axelremmarna precis så mycket att majoriteten av tyngden fortfarande vilar på höftbältet. Så ska det också vara när du vandrar.
  • skulderremme fæstespændeplacering4. Axelremmarnas förankringspunkt ska sitta mellan skulderbladen. Justera rygglängden om det är möjligt (Vari Quick och VariFit). Om det är en mindre ryggsäck ska du tänka på att välja rätt rygglängd från början. Välj mellan standard, SL (Short Length) och EL (Extra längd).
  • Finjuster placering5. På de stora ryggsäckarna kan man finjustera säckens position med hjälp av toppremmar på axelremmarna och sidostroppar på höftbältet. När du drar, ökar stabiliteten, och om du lossnar, sitter lasten lite mer fritt och ökar ventilationen. Variera under dagen, helst i förhållande till terrängen. Krävande terräng kräver hög stabilitet.
  • Brystrem6. Till sist stängs och spänns bröstbältet. Justera höjden om den sitter obekvämt. Lycka till!

Se det stora utbudet av ryggsäckar och annat bagage

Rätt utrustning hjälper till att göra resan till en bättre upplevelse. Klicka dig vidare bland kategorierna nedan, eller gå direkt till huvudsidan med bagage.

Ryggsäckar >

Små ryggsäckar (under 40 liter) >

Mellanstora ryggsäckar (35-50 liter) >

Stora ryggsäckar (över 50 liter) >

Vattentätt förvaring >

Väskor >

Bärstolar >

Barnryggsäckar >

Råd och vägledning
Inlagd: Mars 03, 2014