Vandringsbyxor till damer

169 Varor

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Friluftsbyxor och vandringsbyxor för damer 

Ett par byxor är inte bara ett par byxor. Det finns olika längder, tjocklekar, detaljer osv. Här på sidan har vi ett stort utbud av friluftsbyxor, utomhusbyxor och vandringsbyxor för damer. Resor, vandring, fritid, utomhusarbete - vi har alltid byxor som passar ändamålet. 

Oavsett vilken aktivitet du vill använda dina byxor till finns det några saker du bör ha extra koll på när du letar efter ett nytt par. En av dessa är passformen. 

Det är extremt viktigt att dina byxor har en bra passform. Det finns nämligen nästan inget värre än att gå runt en hel vandring eller en hel dag i skogen med byxor som helt enkelt inte sitter som de ska. 

Många utomhusbyxor och vandringsbyxor för damer är designade för att passa specifikt för kvinnors kroppar. Till exempel har många dambyxor en hög midja. En hög midja är praktisk eftersom den förhindrar att byxorna glider ner när du bär ryggsäck. 

Om högmidjade byxor inte är din favoritstil har vi självklart också utomhusbyxor och vandringsbyxor för damer med låg midja. Och annars finns det inget hinder för att kolla på herrbyxor. 

Vilken typ av byxor som passar bäst beror i hög grad på dina egna preferenser. Oavsett om du föredrar hög- eller lågmidjade byxor, byxor med eller utan avtagbar benslut eller byxor med många eller få fickor och tekniska detaljer kan du hitta ett par som passar dig perfekt här hos Eventyrsport. 

Vi har byxor och shorts för damer från välkända kvalitetsmärken som Fjällräven, Haglöfs, Lundhags och Helly Hansen. 

Vilken typ av utomhusbyxor bör du välja? 

Det finns många olika saker att tänka på när du letar efter ett nytt par frilufts- eller vandringsbyxor. Ska de vara långa, korta eller någonstans mittemellan med avtagbara ben? Ska de vara tjocka eller tunna i tyget? Ska de bara användas för vandring eller vill du också kunna använda dem vid andra tillfällen? 

Självklart är vissa av dessa frågor snabba att svara på, men det kan fortfarande vara svårt att lista ut vilka friluftsbyxor eller vandringsbyxor för damer som passar de svaren. Lyckligtvis finns det några tips att tänka på när du letar efter de perfekta frilufts- eller vandringsbyxorna för damer. 

Om du letar efter ett par dambyxor som enbart ska användas för vandring är det först och främst en bra idé att tänka på vilket väder du förmodligen kommer att vandra i. 

Om du ska ge dig ut på turer där vädret kan bli lite tuffare med vind och regn bör du leta efter ett par mer robusta och vindtäta byxor. De passar utmärkt för en tur i fjällen, till exempel. 

Om du istället ska ge dig ut och vandra i varmare klimat bör du kanske välja ett par lättare byxor som också torkar snabbt. Här är det också lämpligt att välja en modell med avtagbara ben så att du kan anpassa längden på dina vandringsbyxor beroende på temperatur och tid på dagen. 

Förutom längd och tjocklek är det också bra att överväga hur mycket du vill att dina friluftsbyxor eller vandringsbyxor faktiskt ska kunna göra. 

Om du till exempel letar efter ditt första par friluftsbyxor och fortfarande är osäker på om utomhuslivet är rätt för dig, behöver du kanske inte investera i de mest tekniska dambyxorna. Här kan ett par bra och enkla friluftsbyxor i neutral design vara en perfekt start. 

Är du en erfaren vandrare och älskar att vistas i naturen kan det istället vara dags att investera i ett par mer tekniska vandringsbyxor för damer, som sitter bra och har fickor på rätt ställen. 

Om du vill ha mer inspiration om vilka dambyxor som kan vara det rätta valet för dig, kan du ta en titt på våra vandringsskor och se till att din ryggsäck är rätt storlek för den mängd bagage du ska ta med dig på resan. 

Men det är också viktigt att din klädsel passar dig och vädret du kommer att vandra i. Om du ska vandra i kallare klimat krävs flera lager och mer vindtåliga kläder som också kan hålla värmen utan att komforten försvinner helt. 

Vandring i varmare väder kräver naturligtvis mindre kläder, men de måste fortfarande vara de rätta. Skydd mot solen, fukttransport och andningsförmåga är några av de saker du bör vara uppmärksam på här. 

Samma sak gäller för vandringsbyxorna. Dina vandringsbyxor bör också passa perfekt och anpassas till förhållandena. På så sätt säkerställer du att du får de bästa möjliga vandringsupplevelserna med dina vandringsbyxor för damer. 

Hitta dina vandringsbyxor för damer hos oss  

Utomhusbyxor är inte bara lämpliga som vandringsbyxor, de kan också vara helt idealiska för vardagen. De kan faktiskt ha många användningsområden - vandring, promenader med hunden, trädgårdsarbete, osv. Det viktigaste är att välja den typ av byxor som passar dig bäst och det du kommer att använda dem till. 

Här hos Eventyrsport har vi ett stort utbud av friluftsbyxor och vandringsbyxor för damer. Vi erbjuder till exempel utmärkta vardags- eller resebyxor från Haglöfs och ett stort urval av Fjällrävenbyxor - både för vardag, resor och fjällvandring. 

Om du vill ha ett helt klassiskt par utomhus-/vandringsbyxor kan du till exempel titta på Fjällrävens Vidda Pro-modell. Det är ett utmärkt damfjällbyxor i G-1000® Original, Fjällrävens legendariska material för byxor och jackor, som består av en mycket tätt vävd blandning av 65% polyester och 35% bomull. Ett enastående klassiskt val för vandrare. 

Om hållbarhet och miljömedvetenhet är viktigt för dig kan du också överväga ett par utomhusbyxor från Lundhags. Många av Lundhags byxor har märket "Careful Choice", där extra hänsyn har tagits till naturen och miljön vid tillverkningen av exemplariska friluftsbyxor. Ett förslag på en modell skulle kunna vara Lundhags Makke Pant Women. Det är ett par lätta, funktionella och bekväma utomhusbyxor som passar både för vandring, arbete och andra äventyr utomhus. 

Detta är bara några förslag på några utmärkta modeller av friluftsbyxor från ett stort utbud av högkvalitativa utomhusbyxor för damer. Du kan bläddra bland många alternativ på den här sidan eller ta en titt på våra erbjudanden i outlet-sektionen och låta dig frestas av våra bra priser.