Saker till det extra mysiga lägret

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Saker till det extra mysiga lägret
Inspiration
24 November 2019

Saker till det extra mysiga lägret

Är det viktigare att det är trevligt och komfort på lägren eller att din ryggsäck är så lätt som möjligt, det finns massor av utrustning att förse dig och dina turkamrater med under resan som gör turen behagligare.

Vi tar en titt på diverse olika utrustningar som allesammans är med för att ta lägerupplevelsen till nya höjder. Du kan packa med en av sakerna eller hela stöket, det är helt upp till dig. Gemensamt för alla saker är att de inte väger så mycket, åtminstone inte varje enskild sak, så du kan faktiskt bra packa det med i ryggsäcken på exempelvis helg vandringen. 

Ska du ut med kanot är det inte vikten som sätter begränsningar så mycket som plånboken. Oavsett vad så kan du med några få extra prylar skruva upp komforten oerhört mycket på lägret. 


Ihopvikbara stolen

När du satt upp tältet och kommer till rätta i lägret ska du självklart sitta bekvämt. Med en ihopvikbar stol kommer du lite upp ovanför marken, får stöd för ryggen och du kan luta dig tillbaka och njuta av livet. Så varken fyller eller väger den ihopvikbara stolen hela världen. 

Kaffet

När du har kommit till rätta i stolen ska du självklart också ha en god kopp kaffe och dagarna när Nescafé var fallet är gladeligen över. Med en liten Coffee Press kan du göra en utmärkt kopp kaffe på din Jetboil.

Koppen

Det är alltså skillnad på att dricka kaffet, te, eller kakaon ur en billig plastkopp och en läcker kopp med lite personlighet. Ska det vara riktitgt trevligt så se efter exempelvis en träkopp, som även har den fördelen att den inte blir varm, även om innehållet i den är det och i övrigt inte heller isande kall om du är på tur under vintern. En annan möjlighet är en emaljkopp.

Ljuset

Ett bra kvällsläger har trevligt ljus, så du ska såklart ha en bra lantern som kan stå och sprida stämning. Du kan till och med få en lantern med dubbelfunktion så den samtidigt fungerar som powerbank och du kan få ström i mobilen och vad annat du har som har USB-laddning. 

Grillen

Tar du det där med bålmaten verkligen seriöst kan du eventuellt ta en ihopvikbar grill med ben med på turen. Den behöver inte väga mer än lika bra ett halvt kilogram, tar inte mycket plats men gör en stor skillnad när det kommer till kvällsmat i lägret.

Hängmattan

Det blir inte mycket mer avslappnande än att gunga lite fram och tillbaka i hängmattan när dagen på stigarna är över och magen är fylld. Outdoorhängmattor är så starka, stabila och lätta att du bra kan övernatta i dem om vädret tillåter och bara som extra mysfaktor till lägret är det fantastiskt. 

Kudden

När det blir dags att krypa till kojs är det ingen idé att ligga och boxas med en ryggsäck eller fylld förvaringspåse under huvudet. Hitta i stället din lilla, lätta, behagliga uppblåsbara huvuddyna. Lägg dig ner. Slut ögonen. Dröm sött. 

Se det stora urvalet av äventyrs utrustning

Inspiration
Posted: November 24, 2019
Författare: Opdag Verden