Kängor herr

Sommar, vinter, vardag eller vandring – vi har kängor till alla ändamål! Här hittar du snygga vinterkängor, vandringskängor och vardagskängor för herrar. Från bl.a. Hanwag, KEEN, Haglöfs, Teva, Merrel och Wolverine

per sida
Stigande ordning

Herrkängor

Hos Eventyrsport hittar du kängor i tre huvudkategorier; vandringskängor, vinterkängor och vardagskängor. Det är naturligtvis en del överlapp mellan de olika kategorierna, då t.ex. lättare vandringskängor även lämpar sig till vardagsanvändning.

 

Herrstövlar av hög kvalitet

Stövlarna du hittar i vår webshop är utvecklade efter den nyaste kunskapen inom skor. Några av nyckelorden är kvalitet, hållbarhet och funktionell design. En herrkänga skiljer sig en del från en känga för damer och en kvalitetskänga är inte alls detsamma som en billig stövel. Du kan lugnt räkna med att de kängor du hittar hos oss är av absolut toppkvalitet där fokus ligger på komfort och säkerhet. Följande är viktiga element i en kvalitetskänga: En solid yttersko, som skyddar din fot mot vrid och stöt; en bra innersko, så att foten har det varmt och gott; en innersula, som håller foten väl tempererad och så inte minst en kraftig yttersula, som ger dig bra grepp på vägen.

 

Passformen på en herrkänga

Passformen är en mycket viktig faktor, speciellt när det gäller skor till vandring. Här lönar det sig alltså inte att gå på kompromiss. Som nybörjare kan man absolut låna utrustning, men det är viktigt att kängorna passar just dina fötter perfekt. Är dem breda eller smala, med högt eller lågt fotvalv? Skorna ska provas med rätt strumpor i och om du ska vandra med ryggsäck ska du också ha den på – med innehåll- när du provar kängorna.

 

Vardagskängor för män

På Eventyrsports hyllor hittar du gummistövlar, mjuka modekängor, varma vinterkängor och ordentliga vandringskängor. Modekängorna kommer t.ex. från Merrell, och här har man lagt vikt på utseendet.

 

Vinterkängor för herrar

Våra varma vinterkängor är ofta vattentäta med membran som andas som t.ex. Gore-Tex® eller KEEN.DRY, vissa av dem har även isolering i både sula och överdel. Yttersulorna är speciellt designade till vinteranvändning. Hanwag har också modeller med IceGrip, så att du står säkert på underlaget.

 

Vandringskängor

Vandringskängor är ett kapitel för sig. Dem finns i olika hårdheter. Som regel kan man säga att ju större packning och ju hårdare terräng du ska röra dig i, desto hårdare och högre känga ska du ha. Om du ska på lite lättare vandring räcker det ofta med en ganska låg och mjuk känga, så länga du inte har svaga vrister. Om vi talar veckor uppe på fjället med tält och kök, ska du välja en robust känga. Om du föredrar en känga med eller utan membran, är i hög grad en smaksak.

 

Kängor för herrar från de bästa märkena

Kängorna i Eventyrsport kommer från Viking, ECCO, Hanwag, Keen, Merrell, Haglöfs, Salomon, Wolverine m.m.

 

Tillbehör till kängor

När du köper kvalitetskängor från Eventyrsport, ska du inte gå miste om ett par eller flera bra strumpor som passar det äventyr du ska ut på. Ull och syntet passar både till vardag och vandring och vi har alla önskvärda tjocklekar. Inner- och ytterstrumpor används flitigt till vandring, här kan du skapa den kombination som passar dig bäst. Våra strumpor kommer primärt från Icebreaker och Smartwool.

 

Dina skor ska självklart underhållas, det gäller även skor och kängor med membran. Om dem inte impregneras fungerar inte membranet som det ska. Vi har ett stort urval av vårdande produkter från Granger's.

 

Se också:

Strumpor och sockor

Tillbehör