Stövlar till herrar

87 Varor

Vinter, vardag eller vandring – vi har kängor för alla tillfällen! Här hittar du snygga herrkängor för en rad ändamål av skinn och/eller syntet och med eller utan membran.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Herrstövlar: Kvalitetsstövlar för friluftsliv och vardag  

På med stöveln! 

Det råder inget tvivel om att du alltid bör ha ett par stövlar redo. Herrstövlar är faktiskt det perfekta skotyget oavsett vad du ska använda dem till - eftersom du kan hitta olika typer av stövlar som passar för många olika ändamål. 

Oavsett om du behöver stövlar för vardagen, vandring i bergen, den kalla vintern eller något helt annat, är det värt att ta en titt på vårt stora utbud av herrstövlar. 

På Eventyrsport hittar du högkvalitativa stövlar och vi erbjuder ett brett urval av både praktiska och moderiktiga herrstövlar. Vi har modeller med och utan snörning, och många av stövlarna är vattentäta eller vattenavvisande. 

Du kan hitta herrstövlar från kända varumärken som Hanwag, Keen, Haglöfs, Viking och Salomon. 

Hög kvalitet för dina fötter  

Om du letar efter högkvalitativa herrstövlar har du kommit rätt. Här på Eventyrsport har vi ett stort utbud av herrstövlar. 

Vi värderar att skor inte bara ser bra ut utan också sitter bra på fötterna och fungerar optimalt för varje ändamål. 

På hyllorna i våra butiker och här i webshoppen hittar du herrstövlar där kvalitet, hållbarhet och funktionellt design står i centrum. Vi har korta stövlar, långa stövlar, stövlar i olika färger och former. Det finns något för alla smaker. 

Du hittar både vardagsstövlar, vandringsstövlar, vinterstövlar och gummistövlar bland vårt utbud av herrstövlar. 

Innan du köper dina herrstövlar 

Självklart spelar typen av stövel en stor roll. Ska den vara med eller utan snörning, ha högt eller lågt skaft, användas för vandring eller vardag? Vilken modell som är bäst för dig beror på många olika faktorer, inklusive formen på dina fötter och hur du planerar att använda stövlarna. 

Ta dig tid att prova stövlarna och jämföra dem med andra modeller för att vara säker på att du hittar den rätta matchen för dina fötter. I våra butiker runt om i landet står vårt kunniga personal alltid redo att hjälpa till och svara på frågor. 

När du provar stövlar är det också en bra idé att använda de rätta sockorna. 

Om du letar efter stövlar för vandring eller liknande aktiviteter där du bär en ryggsäck kan det vara fördelaktigt att prova dem med en fullpackad ryggsäck. 

Det finns många olika saker att vara uppmärksam på när du letar efter ett par herrstövlar. 

Ge dig ut på äventyr med vandringstövlarna 

Älskar du att vara i naturen? Är du bekant med de olika vandringslederna i Danmark och kanske runt om i världen? Eller drömmer du om att starta ditt eget vandringsäventyr? Oavsett vad så är det ingen tvekan om att du bör ha ett par kvalitativa vandringstövlar. 

Ett par vandringskängor är nämligen det som fulländar din outfit när du är på vandring. Det är faktiskt en av de allra viktigaste sakerna. 

När du väljer vilken typ av herrvandringstövlar du ska ha finns det några saker att tänka på. För vandringstövlar är inte bara vandringstövlar. 

Beroende på vad du planerar att använda dina herrvandringskängor till finns det olika typer och modeller som passar bäst. Det finns stor skillnad i vilken stövel som är bäst beroende på hur krävande dina turer är eller kommer att vara. 

Om du exempelvis ska på en längre expedition i fjällen med tält och kök på ryggen, gå Caminoen, på en lång dagsvandring eller på en lång promenad med hunden i skogen, finns det olika herrvandringstövlar som är bäst lämpade. 

En bra tumregel är att ju längre och tuffare turen är, och ju mer vikt du bär i ryggsäcken, desto styvare bör din stövel vara. Korta turer, vandring på stigar och dagliga resor kräver inte lika mycket av dina stövlar. 

Om du vet att du kommer att vandra många kilometer i regnigt väder eller gå i undervegetation eller vått gräs kan det vara smart att investera i ett par vattentäta vandringstövlar. Vattentäta vandringstövlar har vanligtvis en inbyggd membran som håller stövlarna vattentäta men samtidigt tillåter fukt och värme att komma ut från stövlarna. Membranet kan vara till exempel Gore-Tex®, Proof, KeenDry eller något annat. 

Men om du inte är förtjust i vattentäta vandringskängor finns det naturligtvis också alternativ. I vårt utbud av herrvandringstövlar hittar du många olika modeller och designer. Det finns stövlar som är vattentäta och stövlar som inte är det. 

Det finns stövlar som är mer styva och de som är mindre styva. Det finns olika färger och former. Med andra ord, det finns en herrvandringstövel för varje smak, varje aktivitet och varje behov.  

Vi har till exempel artiklar som täcker allt inom vandring. Både idéer för olika vackra vandringsleder i Danmark och utomlands, samt guider till utrustning. Du kan också hitta bra råd om resan och var den ska gå. Till exempel var du hittar det bästa stället att uppleva stjärnorna. 

Håll fötterna varma med ett par bra vinterstövlar 

När temperaturerna börjar sjunka och vädret erbjuder regn, snö och slask är det dags att ta fram ett par bra vinterstövlar för herrar. Här på Eventyrsport har vi ett brett utbud av vinterstövlar - alla i hög kvalitet och väderbeständiga för att hålla fötterna torra. 

Herrstövlar som ska användas om vintern måste främst kunna hålla fötterna varma och torra. Det görs bäst med en bra membran som kan låta fötterna andas och samtidigt hålla borta fukt utifrån. En bra membran innebär alltså ett bra klimat för dina fötter. 

Gore-Tex® är ett exempel på en mycket bra typ av membran som ofta används i skor. Det är ett patenterat system som både kan hålla fukt från regn, snö och slask ute men fortfarande låter dina fötter andas. Det är viktigt att dina fötter kan andas så att svett och fukt från dina fotsulor kan ventileras ut ur stövlarna. 

Det finns också andra bra membran för vinterstövlar, som till exempel KEEN.DRY. De kan på samma sätt som Gore-Tex®-membran hålla dina fötter varma och torra i alla slags vinterförhållanden. 

Du kan se utbudet av herrstövlar för vintern här på sidan, men du kan också besöka sidan där du kan titta mer specifikt på herrvinterstövlarna, som du hittar länk till högre upp i texten. 

Hitta gummistövlar för regniga dagar  

Det finns nästan inget värre än att gå runt med blöta fötter. Det problemet kan dock ett par bra gummistövlar för herrar hjälpa till att lösa. 

Det är ingen nyhet att gummistövlar håller regnet ute. Och om du till exempel ska cykla till jobbet, arbeta i trädgården eller ta en promenad i regnet är ett par snygga gummistövlar ditt bästa sällskap. 

Herrgummistövlar finns i många olika modeller. De finns både med kort och långt skaft - så det finns en modell som passar, oavsett om du ska ut i djupare vatten eller bara ta en promenad med hunden. 

De flesta av våra gummistövlar här på Eventyrsport har en solid yttersula, vilket gör att du kan stå stadigt oavsett underlag. Det är en riktigt bra egenskap när du är ute i blött väder. 

Dessutom är de flesta av våra gummistövlar tillverkade av naturgummi. Naturgummi är mycket slitstarkt. Det innehåller så kallade eteriska oljor som avdunstar med tiden. Därför är det viktigt att vårda dem om du vill se till att gummistövlarna förblir smidiga och håller längre. 

Du kan läsa mer om hur du sköter om dina gummistövlar på vår sida som är dedikerad till herrgummistövlar. Du hittar länken till herrgummistövlarna högst upp på sidan här. 

Herrstövlar för vardagsbruk 

Ett par bra herrstövlar för vardagen är ett måste i varje garderob. Det gäller särskilt när du bor i det nordiska klimatet som kan bjuda på en hel del variation. Med ett par bra herrstövlar för vardagen kan du hålla dina fötter varma och friska. 

På Eventyrsport har vi många olika slags vardagsstövlar som kan användas i många olika situationer. Vi har herrstövlar med bra foder som är bekväma och håller fötterna varma på kalla vinterdagar. Men vi har också vardagsstövlar med nästan inget foder alls, som passar bra för en promenad i skogen eller trädgården en frisk vårdag eller höstdag. 

Möjligheterna är många när det gäller vardagsstövlar. Samma sak gäller för de material som de är tillverkade av. Vilket material du bör välja är till stor del en smakfråga. 

Det finns snygga stövlar i läder som får en fin patina ju mer du använder dem och som är nästan omöjliga att slita ut. Det finns också herrstövlar i konstmaterial som inte kräver någon vård förutom lite impregnering när slasket och vattnet inte preller bort lika bra längre. Dessutom kan du hitta vardagsstövlar tillverkade i en kombination av läder och konstmaterial. 

Många av våra vardagsstövlar har en vattentät och ventilerande membran från till exempel Gore-Tex® eller KEEN.DRY. Med en sådan membran kan du hålla fötterna torra och varma samtidigt som de kan andas. 

En bra vardagsstövel är allt du behöver för att kunna hålla dina fötter glada och sunda när du rör dig i det danska vädret. 

Vattentäta herrstövlar för olika ändamål 

Det är inte bara gummistövlar som är vattentäta. Det finns många olika stövlar som har den goda egenskapen att de kan hålla vattnet ute från stöveln och dina fötter inuti stöveln torra. 

Oavsett om du ska ut i det danska regnvädret, på en veckas vandring under gråa himlar, kanske i Skottland eller Norge, eller bara ska ut på stranden, är ett par vattentäta stövlar rätt sak. 

Det finns nästan inget värre än våta fötter när du är ute och njuter av naturen. Det kan ta mycket fokus när du går runt med kalla fötter, som gärna blir våta. Så det bästa du kan göra för dig själv är att få tag i ett par riktigt bra vattentäta stövlar innan du ger dig iväg. 

Vi har samlat vårt utbud av vattentäta herrstövlar på en samlad sida som du hittar vägen till högst upp på sidan här. På sidan hittar du flera olika typer av stövlar, både vandringsstövlar, vinterstövlar, vardagsstövlar och gummistövlar. Här på sidan har vi redan gått igenom de olika typerna av stövlar, men du kan läsa ännu mer på sidan för vattentäta herrstövlar. Och självklart också på de enskilda produktsidorna. 

Alla kan behöva ett par vattentäta stövlar. Det är i alla fall oftast så att de flesta tycker bäst om att ha torra fötter när de rör sig utomhus. Därför kan du också hitta vattentäta stövlar för kvinnor och barn. 

Underhåll och utrustning 

Det är viktigt att du tar hand om dina herrstövlar på rätt sätt. Det gäller oavsett vilken typ av stövlar det handlar om. Med bra underhåll förlängs dina stövlars livslängd och funktion. 

Du måste till exempel komma ihåg att impregnera stövlarna med membran. Om du inte gör det slutar membranet fungera korrekt. Dessutom hjälper impregneringen till viss del att hålla borta vägsaltet från dina stövlar, vilket innebär att de inte får fula fläckar. Något som är mycket smart med ett par vinterstövlar som du vill hålla snygga så länge som möjligt. 

Så se till att ge stövlarna en bra impregnering, samt rengöring och skötselprodukter nu och då, så ger du dem de bästa förutsättningarna för en lång livslängd. 

Det är också en bra idé att tänka på vilka strumpor du har på insidan av dina stövlar. För vandringsstövlar är det till exempel mycket viktigt att dina strumpor inte veckar sig, eftersom det kan ge obehag och blåsor, vilket kan förstöra en annars bra vandring. 

Generellt sett är det trevligt med ett par bra varma strumpor i stövlarna, så att du kan hålla fötterna extra varma. Till exempel när du står i ett par gummistövlar vid vattnet med fiskespöet i handen eller går på promenad i skogen en sval höstdag.