5 naturaktiviteter du kan göra med ungarna under hösten

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
5 naturaktiviteter du kan göra med ungarna under hösten
Inspiration
05 October 2020

5 naturaktiviteter du kan göra med ungarna under hösten

Hösten är här. Övergången till en ny säsong är ett bra tillfälle att ta ut barnen så att de kan se naturen förändras till sin höstdräkt. Om du saknar inspiration för vilka aktiviteter du kan göra med barnen, har Ud Med Ungerne och Eventyrsport samlat fem naturaktiviteter som bara är att kasta sig ut i nu under hösten.

 

mad over bål

Bål och mat

Temperaturen sjunker, dagarna blir kortare och plötsligt, nästan utan att du märker det, är det mörkt när du går ut genom dörren på morgonen. Lyckligtvis kan elden både värma oss och ge ljus i mörkret.
Förutom att vara både trevlig, mysig och varm kan elden även användas till matlagning.

Om du vill kasta dig ut i lägereldmat är grytan en bra och säker plats att börja på. Kanske en gryta du har gjort innan i köket. Hitta sedan lägereldutrustningen och försök att göra detsamma vid elden. Det kommer garanterat att smaka bättre. Om du inte har en eldstad eller stormkök hemma hittas oftast en bålplats vid ett vindskydd. Du hittar dem på danska naturverkets sida eller Shelter-appen i din appbutik.

kastanjedyr

Kastanjedjur

När du går en promenad i skogen ser du att naturen börjar ändra färg. Alla gröna färger tas långsamt över av de röda, gyllene och bruna färgerna. När de bruna färgerna tar över börjar bladen gradvis falla till marken tillsammans med kastanjerna.

Vi skapade alla kastanjdjur som barn, så varför inte se till att aktiviteten kommer till liv. Det är enkelt och ett bra sätt att använda naturen till något kreativt och estetiskt.

svampejagt

Svampjakt

Förutom att det finns massor av kastanjer där ute, är skogarna också fyllda med svamp. Många av dem kan ätas, men om du inte har modet att göra det är det värt att ta ut på jakt ändå. Det finns svamp i alla storlekar och färger. Vissa växer på träd, i barrskogar, i gräsmattor eller i lövskogar. Det är ett bra sätt att ge dina barn en aktivitet medan ni går en promenad. Hur många olika kan ni hitta?

børn skærer i græskar

Pumpor

Det är pumpasäsong. Du kanske har dem i trädgården. De kan ätas, men de kan också göras till de klassiska pumpalamporna. Ännu är ett bra sätt att använda naturen för något som utmanar kreativitet. Ja, och så är det trevligt att de står och lyser ute i trädgården, nu när det blir mörkare ute.

stjernehimmel

Stjärnskådning

Det kan vara lite svårt att få se på stjärnor med sina barn. Det måste vara mörkt innan det är möjligt, och då ligger de vanligtvis och sover. Men nu när det blir mörkt tidigt är det möjligt. Ta ut täcken eller sovsäckarna, fyll termos med varm kakao och sätt er ner och titta upp på den stora vackra stjärnhimlen. Det är denna tid på året när det är mest uppenbart att se cassiopeia, hercules och pegasus konstellationer som dina barn kanske känner från Disney. Det kan också hända att du ser en stjärnfall.

Det var bara fem saker du kunde göra tillsammans. Du kan också bara ta en promenad i skogen, parken, på stranden eller i din egen trädgård. Se vad som nu gömmer sig i skogsbottnet och prata om att bladen har ändrat färg och varför de faller av träden.

Få ännu mer inspiration till utomhusaktiviteter med barnen i bloggartikeln: "Äventyr på bakgården".

Inspiration
Posted: October 05, 2020
Författare: Eventyrsport Blogger