Skidkläder till damer

130 Varor

Här hittar du skidkläder för kvinnor. Det finns modeller med eller utan foder och några av dem har membran som t.ex. Gore-Tex®. Snölås och annat praktiskt är det gott om i denna kategori. Hitta skidkläder från Haglöfs, Didriksons och Helly Hansen. Välj underkategori eller ditt favoritmärke.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Skidkläder för kvinnor

Hos Eventyrsport kan du bli klädd från topp till tå, innan du åker på skidresa. Vi har ett stort urval av skidjackor, fleece, skidbyxor, underställ, skidstrumpor och allt annat du kan tänkas behöva. Damskidkläderna är figursydda och anpassade för kvinnor, t.ex. med extra isolering, snygga färger och mönster.

Lager på lager

Oavset, om det är till alpint eller långfärd, kan du använda lager-på-lager-metoden, som ger dig möjligheten att variera mängden av kläder du har på dig under loppet av en dag. Det är kort sagt - ett bra lager underställ innerst, något isolerande utanpå och ett slags skal ytterst. Det finns oändliga variationsmöjligheter, som du kan läsa mer om nedanför.

Underställ för kvinnor

Understället ska sitta tätt på kroppen, så det inte bildas veck och bulor. Dens främsta uppgift är att hålla dig varm och torr, speciellt om du växlar mellan aktiviteter och pauser, är det speciellt viktigt att du har ett bra underställ. Du kan välja mellan syntet och ull, eller en kombination av dessa, och det finns både fördelar och nackdelar med alla alternativ.

Syntet

Syntetiska material är oftast dåliga till att absorbera fukt, och därför kommer evt. svett att transporteras gennem tyget, vidare ut gennom övriga lager av kläder och slutligen ut i luften. Underställ i syntet kommer i många modeller och det är såklart skillnader på passform, hållbarhet och förmåga att transportera bort svett.

I Eventyrsport hittar du underställ i syntet från Odlo, vars produkter är i toppklass inom alla områder. En mycket stor del av världseliten inom långfärdsskidor och skidskytte använder Odlo, bl.a. det norska landslaget. Den extrema svettransporten i Odlos produkter gör dem synnerligen lämpliga till långfärdsskidor, promenader på snöskor eller de slags alpina skidlopp, där du själv måste ta dig upp innan du kan åka ner.

Ull

Underställ i ull har andra slags egenskaper. I Eventyrsport har vi ett mycket stort urval av ullunderställ från Icebreaker. Ullen är merinoull, som är ett av de mjukaste och finaste material man kan föreställa sig. Du kan glömma allt som heter kliande ulltröjor, merinoullen består av så tunna fibrer, att det är väldigt få som tycker att den kliar. Dock finns det personer som inte alls kan klara ull.

Merinoullen är naturligt antibakteriell, vilket betyder att du kan använda understället i flera dagar innan den börjar lukta illa. Det är annorlunda med underställ i syntet, såvida inte det har blivit antibakteriellt behandlat. Ull är inte lika bra på att transportera bort svett till skillnad från syntet, men i sin tur känns ullen inte kall, även om den blir fuktig.

Syntet + ull

Det finns många underställ, som är gjorda i en blandning av ull och syntet, t.ex. alla Eventyrsports modeller från Helly Hansen. Detta är en utmärkt lösning, som samtidigt ger dig en lång hållbarhet på understället.

Isolerende mellenlager

Detta kan typiskt vara av fleece eller ull. Välj flera tunna lager, kanske blandat mellan ull och fleece, eller ett enda tjockare lager. Är det väldigt kallt ska du kanske kombinera din skaljacka med en tunnare fiber- eller dunjacka också.

Skidbyxor

Våra damskidbyxor i Eventyrsport har oftast avtagbara selar, snölås och förstärkningar nederst på benen. Med detta kan du klara skidresan, men är du mer erfaren, kan du kolla efter modellerna med ventilationsöppningar, smarta fickor och en massa andra små och praktiska detaljer. Om byxorna ska vara med isolerande fodring är upp till dig själv och hur mycket du fryser. Du kanske kan nöjas med att de är vattentäta på knä och bak, eller föredrar du att det är membran överallt? Kom ihåg att ha ett varmt underställ inuti. Modellerna med 3/4 ben fungerar fantastiskt bra ihop med långa skidstrumpor och -pjäxor. 

Skidjackor

Skidåkning kan vara en väldigt kall sysselsättning, om du sitter i liften i 15 minusgrader och blåst, eller om du flyger fram på längdskidor i temperaturer på omkring fryspunkten. Oavsett vilket, är det bra att ha ett vindtätt lager ytterst.

Om du är typen som föredrar lager-på-lager-metoden eller ett enkelt isolerande lager, är helt upp till dig själv.

Många av skidjackorna är vattentäta och har andningsbara membran som t.ex. Gore-Tex®, men det är kanske inte ens nödvändigt? Om det alltid är frost på dina skidresor, är det kanske viktigare att utnyttja den fantastiska andningsförmåga som finns i en jacka utan membran.

De flesta skidjackorna till alpin skidåkning har justerbara huvor, som kan användas tillsammans med en hjälm. Fasonsydda ärmar, ventilationsöppningar, liftkortsfickor och snökjol dyker ofta upp på skidjackorna. 

Varumärken

Eventyrsport har ett stort urval av skidjackor från kända märken såsom Haglöfs, Fjällräven, Didriksons, Tierra, 66°North, Helly Hansen, Sherpa m.fl.