Herrjackor

Här hittar du alla våra herrjackor. Välj en underkategori eller gå direkt in på ditt favoritmärke. Du kan även använda dig av sökfältet överst på sidan. Ha så kul. 

per sida
Stigande ordning

Val av herrjacka

Hos Eventyrsport har vi många olika typer av herrjackor till alla möjliga ändamål. Vilken typ är du på utkik efter? Vill du ha en jacka som andas och är vattentät, en med isolerande foder eller en tunn sommarjacka? Ska du åka skidor eller på safari? Läs om de olika kategorierna här eller gå in under var och en och bli klokare.

 

Sommarjackor

Här hittar du lätta sommarjackor som typiskt är vindtäta eller vindavvisande. Det finns även några modeller som är vattentäta, men inte alla. Vi har många softshell jackor och jackor i G-1000® material, från t.ex. Haglöfs, Fjällräven, Didriksons och Vaude

 

Vinterjackor för män

Jackorna har isolerande foder av antingen dun eller fiber. De flesta andas och är vattentäta. Vi har många vinterjackor för män från Didriksons, Fjällräven, Helly Hansen, The North Face och 66°North.

 

Dunjackor

Det är här du hittar herrjackor med dun. Jackorna finns både som stora parkas och ultralätta jackor, som antingen kan användas ensam eller under en vattentät jacka. Yeti, Haglöfs och Fjällräven är några av märkena i denna kategori.

 

Parkas

Parkas är lite längre jackor som är isolerade med dun eller fiber och har huvor klädda med snygg päls. Vi erbjuder ett stort urval från Didriksons, Fjällräven, 66°North, The North Face m.m.

 

Vindjackor

I denna kategori finns liknande innehåll som i ”Sommarjackor” det vill säga lättare herrjackor, som är helt eller delvis vindtäta, men inte vattentäta. Här finns massor av jackor från Haglöfs och Fjällräven. Här finner du även herrjackor från t.ex. Tierra eller Sherpa. 

 

Regnjackor

Regnjackorna är vattentäta och utan foder – så enkelt är det. Allt från billigare alternativ, perfekt till turen till bussen om morgonen, till högteknologiska skaljackor med membran, goda ventilerande egenskaper samt massor av funktionella detaljer. Du hittar massor av Gore-Tex®, eVent®, Proof, Hydratic® och Hyvent. I stort sett alla våra märken finns representerade här: Haglöfs, Fjällräven, Didriksons, 66°North, Helly Hansen, Sherpa, The North Face m.m.

 

Skidjackor

Skidjackor finns i många former, allt från G-1000®-anorak över softshell till vattentäta och fodrade jackor för kallare dagar. Det är stor skillnad på vart och hur folk åker skidor. Många modeller har snöfång och andra detaljer som gör dem perfekt lämpade till skidåkning. Skidjackorna kommer från Haglöfs, Didriksons, Fjällräven, Helly Hansen m.m.

 

Softshell

Hos oss på Eventyrsport definieras detta av att jackan är vattenavvisande men inte vattentät. Softshell jackor är inte alltid vindtäta, men i hög grad vindavvisande. Jackorna har en sportig stil och består av syntetiskt tyg, ofta i form av polyester. Om du inte hittar precis det du söker, så ta en titt under ”Vindjackor” eller ”Sommarjackor”. Vi har massor av softshells från speciellt Haglöfs.

 

Anoraker

En anorak träs över huvudet, annars kallar vi det en jacka. Våra anoraker kommer huvudsakligen från Fjällräven och Tierra.